dinsdag 21 januari 2014

Fien dinsdag 21 januari

Voor we de ronde begonnen zijn de kinderen die superster zijn van kleuters van Nele en Marieke gaan praten in de ronde daar. Vorige week tijdens de  klasraad kwamen klachten. We zochten een oplossing.
Ze zijn gaan praten met de kinderen en de begeleider. Ze hadden een goed gesprek en het resultaat was deze middag zeer positief !


Marius heeft een kamp gemaakt.
Milan keek naar Wauters vs Waes.
Noor boek: Hallo badmuts
Amke  gaat met haar groepje in de natuur slapen.
Bernice boek : Stef Skelet wil vliegen.
Briek zijn zus is terug uit Congo. Hij zal afspreken met haar wanneer ze over haar ervaringen kan komen spreken in de klas.
Erynn krijgt vandaag haar eerste logo.
Fien haar papa was jarig op 19 januari en gisteren waren mama en papa 17 jaar getrouwd. Fien zei proficiat aan mama en deze namiddag kunnen ze telefoneren.
Florien boek: Het kleine vergroot boek
Giorgi deed een goochelaarstruc.
Jens gaat naar de zwemles en we staan met het lager in de krant.

Fien

In de SWT werkten we aan breuken in het vierde ( moeilijk om ongelijknamige breuken te vergelijken!), we zochten en sleutelden er samen aan. Het derde maakte rekenwerk en verbeterde het dictee.
Het sporten bij Anja was heel leuk zei Anja !
Deze namiddag zetten we eerst de ronde verder, dan korte afspraken : de 8u30 show, evaluatie superster,...
en dan...joepie, voortdoen aan de doe-opdrachten van ons project.
Giorgi en Jelle zochten hun ingredienten samen voor het bakken en kuisten hun plaat op van een experimentje gisteren dat niet zo goed lukte.
De kinderen die werken over Afrika proberen een Afrikaans dorp uit de jungle na te maken met heel veel materiaal, het lukt al redelijk goed, zoeken hoe zo'n dak er best op moet.
De kinderen die speren maken hebben al een hele scherpe punt, zijn die nu aan het voorzien van een goed handvat en versieren die. We keken op Ketnet hoe Bartel een harpoen maakt. Moeilijk zeg !

De kinderen die een poppentheater maken voor de straatkinderen van Pema zijn mooie poppen aan het maken en denken ondertussen na over hun tekst voor het toneel.
t Was kort in tijd maar goede resultaten.

Inge

Geen opmerkingen:

Een reactie posten