woensdag 12 februari 2014

De koekentijd kreeg een muis op bezoek.



Erynn haar muis Jimmy was op bezoek. Zeer aangenaam !


Briek kreeg dit stoeltje van Sien, ze bracht het mee uit Congo. Praktisch en mooi !

Op de 8u30 show brachten Judiet en Jelle nieuws uit onze klas. Kakkerlak Dora is ziek en werd vervangen door haar nicht Kakkerlak Doortje. Heel goed !

In de meetkunde speelden we 'Wie is het' met vlakke figuren.

We kregen lekker pompoensoep van Ann, mama van Nathan. De kinderen vroegen het recept op onze blog te zetten enne...Ann gaf het ons :
Je hebt nodig : 1 harde pompoen uit Japan ( is klein, hard en oranje), 4 uien, laurier, nootmuskaat, groentebouillon en peper en zout.

Je haalt de zaadjes uit de pompoen en snij de rest in kleine blokjes ( ook de schil).
Je stooft de uien, daarna de pompoen erbij.
Dan water en kruiden er bij en laten koken.
Mixen en.....
Smakelijk !!!

Volgende week :
Is er op maandag in de namiddag voorstelling van ons project ' Mensen die leven in de natuur'. 
Iedereen welkom !

Er zijn nog een paar kinderen die nog geen actua brachten in de ronde. We werken daar al twee weken aan en volgende week is de laatste week. Ze kunnen mee kijken naar het nieuws, zelf kijken naar Karrewiet, lezen in de Klap in de klas, kijken op internet op onze yurls-pagina met websites met actualiteit voor kinderen. Ik hoop dat ze dat in orde brengen.

In het derde : In het fichewerk bij rekenen werken we aan tafels afgeleid van de gewone tafels. Vb ipv 6 x 10 doen we 6 x 100. Dan maken we vb.15 x 4 ( 10 x 4 en 5 x 4). In het cijferen begonnen we met maal en binnenkort met delen.
Hoe beter de kinderen van het derde de tafels kennen, hoe gemakkelijker ze hun fichewerk kunnen maken, anders hebben ze veel tijd nodig om de juiste tafel op te roepen. We oefenen elke week de gewone tafels in de klas, maar wie het moeilijker heeft met de maal- en deeltafels kan die thuis oefenen op onze yurls-pagina. ( tafelkampioen).

In het vierde : maken we volgende week de toets LVS midden vierde.

Inge

Geen opmerkingen:

Een reactie posten