zondag 19 oktober 2014

De koekentijd vertrekt op klassen


Maandag 20 oktober 

Rondeverslag door Kato (+enkele aanvullingen)

Jens en Marius  vertellen over het verjaardagsfeest van Jens. De hele klas was  uitgenodigd. Enkele kinderen konden niet komen.
Jentel boek: Lisa het pakjeselfje.
Kato is naar een festival geweest waar ze je haar een raar kapsel gaven en waar er veel andere leuke activiteiten waren.
Kobe is naar zijn neef geweest en at pannenkoeken.
Lucas is op familieweekend   Geweest en hij Heeft een pen gekregen na zijn bezoek aan het Flanders fieldt museum. We praatten nog even over de eerste Wereldoorlog.
Milo ging naar de Chiro. Hij speelde er een spel in het park.
Saar is naar Amke geweest en ze hebben met de hond gewandeld. De hond ontsnapte maar ze konden hem gelukkig terugvinden.
Tibes papa kreeg voor zijn 40ste verjaardag  een echte nieuwe voordeur. Dat vond Tibe wel heel grappig.
Amke ging naar een heel oude boom kijken (150 jaar oud).
Florien is naar de film van de turtles geweest in de cinema.
Giorgi vierde zijn verjaardag dit weekend al met zijn familie. Hij kreeg een rondleiding in de cinema en kreeg een gitaar en spelletjes cadeau. Zijn papa zal hem leren gitaar spelen.

Dinsdag 21 oktober

Geen ronde, want we kregen een berichtje van Inge. We lazen het samen en schreven een bericht terug. 
Jentel was de laatste wasknijperdrager van deze korte week. Zij kreeg koos als tegenprestatie de hele dag 'ja' zeggen op elke vraag. 
In de SWT werkten we aan rekenen. Wie klaar was, kon o.a. kiezen om een tekening te maken met blokjes (allerlei vlakke figuren). Enkele foto's:


De gebeurtenissen van woensdag tot vrijdag zullen wij jammergenoeg niet live kunnen posten, maar zullen jullie ongetwijfeld in geuren en kleuren van de kinderen zelf kunnen horen wanneer zij versleten en vuil in jullie armen zullen vliegen vrijdag :-) 

Vrijdag zal meteen ook mijn laatste dag zijn. Ik zal deze klas heel erg missen. Stuk voor stuk unieke, fantastische kinderen, die me steeds met een lach op m'n gezicht naar huis deden gaan na een drukke  dag. Ik zal Inge goed inlichten over mijn periode in de klas, zodat de overgang na de vakantie heel vlot kan verlopen. Ook bedankt aan alle ouders voor de goede samenwerking!

Vele groetjes,
De kinderen van het middelste lager en Lies





Geen opmerkingen:

Een reactie posten