donderdag 27 september 2012

Verslag klasraad donderdag 27 september 2012

Vere stelt de vraag : wat kunnen we doen om ons terras boven op te fleuren ?
Na overleg kwamen we tot het volgende :
1. Iedereen zou zijn naam op de witte muur kunnen schrijven in graffiti, zo ook alle kinderen die nog in de klas zullen zitten. Inge neemt dit voorstel mee naar het team.
2. Aan de ijzeren balken kunnen we een hangende tuin maken met halve plasticflessen en touw. Bloemen zijn niet voor nu, maar we zouden kunnen bloembollen voor krokussen, tulpen, ....er in planten en in de lente er in zaaien en planten van groenten en bloemen. We zullen volgende week samen kijken wat we nu kunnen doen.

Naast de mol en de geheime vriendjes kunnen we ook de wasknijper spelen. Maar dat zou het wel superdruk maken, dus kiezen we tussen mol of wasknijper, volgende week is het terug de mol. 

Matisse vindt dat in de ronde het niet past dat de rondeleider zichzelf kiest om vragen of bedenkingen te geven terwijl nog andere kinderen wachten. We vonden ook dat dit inderdaad een vorm van beleefdheid is.

Als vaste items verzonnen we een titel voor het weeknieuws, werden de weektaken herverdeeld, gaven we de MMLT voor volgende week vorm en werden de geheime vriendjes en de mollen bekend gemaakt. De mollen ervaarden dat het niet altijd evident is om goed te kunnen werken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten