donderdag 6 september 2012

Uit onze eerste week....

Milan is jarig ! En alle kinderen maakten kadootjes voor hem, gewone maar ook speciale :




Proficiat !!!


Er werd al gerekend deze week, het derde maakte een duizend-veld en het vierde ging op zoek naar rechte, scherpe en stompe hoeken :





Er was ook al klasraad, kort verslagje :
- Mededeling van Inge : de kinderen van het jongste en middelste lager die willen ( vraag maar uitleg aan de kids en lees de folder die in de map zit), kunnen op zondag 16 september meedoen aan ARRIVEE ANIMEE, een superleuk initiatief van de organisatoren van de braderie van Wevelgem. Ook het oudste lager doet mee aan Villa Veranda op donderdagnamiddag en vele ouders verkopen pannekoeken en koffie op de braderie zelf. De Levensboom is duidelijk goed vertegenwoordigd !

Chloé stelde voor om op de tafel van de ronde een mooi tafelkleed te leggen. Na overleg was iedereen akkoord om een stuk overschot van onze nieuwe (en zeer praktische gordijnen) er op te leggen. Ondertussen is dat al gebeurd.

Vere stelde voor om volgende week te starten met mini-projectjes. Ze legde zeer goed aan de kinderen van het derde uit wat dat is. Wie wil kan volgende week dus starten in de MMLT.

Ook Vere stelde voor om thee te maken in de klas ( nog uit klasraden van vorig schooljaar). Iedereen enthousiast, maar we hebben nog geen thee of planten, daar zorgen we volgende week voor. We keken op de website van Colruyt om een waterkoker te kopen. Even tellen : hoeveel klasbudget, hoeveel water moet er in kunnen, is uitzicht belangrijker dan prijs-kwaliteit,....en we hebben er dus een naar ons gezond verstand eentje besteld.

Bernice zag deze week dat we allemaal een kado maakten voor Milan. Kunnen we dat niet voor alle jarigen doen ? Ook hier iedereen enthousiast over het goede voorstel en bij deze doen we dat dus het hele jaar door.

Dit jaar gaan we op klassen. Er werden voorstellen gedaan welk thema we zouden kunnen doen, elk met een woordje uitleg hoe je dat ziet. Inge doet de voorstellen mee naar de teamvergadering op maandag.


De MMLT ( mameloetijd, waar die naam vandaan komt kan je kind vertellen...)
Deze maakten we allen samen op, het was nog vrij rustig....enkele sfeerbeelden, gemaakt door fotograaf Mathijs :







VOLGENDE WEEK

Is er op dinsdag 11 september klasvergadering voor de ouders om 20 u, allen welkom !

Zijn Bernice (ma en woe) en Briek (do en vr) van koekentijd. Je kan kijken wanneer jouw kind aan de beurt is op de blog hiernaast, daar kan je de jaarkalender openen.
Op de jaarkalender staan allerlei vastgelegde data voor onze klas, jouw kind kan je er wegwijs in maken. Je kan die afdrukken om thuis door jouw kind te laten gebruiken.

Er is elke dinsdag sport = sportgerief mee!

Het zwemmen is pas vanaf week 3.



En verder wens ik jullie allen een heel zonnig en goed weekend toe !
Inge  en  de kinderen ('t is een vree goe bendeke!)






Geen opmerkingen:

Een reactie posten