zaterdag 15 november 2014

De koekentijd heeft een nieuw project.

Wat gebeurt er toch met onze blog ?  Er zijn terug rondeverslagen verdwenen....jammer, want je wil toch ook weten wat je kind vertelt in de ronde ? Ik zal volgende week te rade gaan bij Joke.

Geen mappen mee naar huis !
Dit weekend hebben de kinderen GEEN map mee naar huis. Dat komt omdat de werkbundel voor de stille werktijd over twee weken loopt. Volgende week dus weer wel.

Project : alles wat vliegt !

Deze week maakten de meesten een mooi 'voorwerp' dat kan vliegen. Volgende week sorteren we ze, hangen we ze uit en gaan we ook op zoek naar : hoe kan iets nu vliegen ?
De kinderen zouden graag een uitstap maken. Iemand had het voorstel om naar Brussel te gaan naar het legermuseum omdat daar veel vliegers staan. Heeft iemand nog een ander idee, misschien wat dichterbij ?

The 'ganjaman'- Hermanneke
The ganjaman was deze week klaar om te verdelen en uit te delen : we gaven er eentje aan het jongste en ook aan het oudste lager. We houden er eentje voor onszelf om terug verder uit te delen. Gelukkig neemt Erynn die in het weekend mee naar huis om te verzorgen. We hebben het reuzehangerdeeltje eten gegeven en gebakken voor onze groep. Vrijdag aten ze die op bij Yf en K-trien, benieuwd of ie lekker was.

Lucas : zorg om electriciteit.
Lucas had een actuapuntje over het besparen van electriciteit en het afschakelplan. Hij heeft dat heel duidelijk uitgelegd en zo keken we in eigen boezem en vroegen ons af hoe we in de klas ook electriciteit kunnen besparen : lichten uitdoen als het niet nodig is, het digibord enkel aanleggen als we het echt nodig hebben ( sommigen zouden het afschaffen en terug het krijtbord gebruiken), de computers afleggen als we ze niet gebruiken. Ok, we zullen dat zeker doen !

uitdaging : over de koord lopen
Deze week hebben we veel geoefend. Lukt het al ? Van sommige kinderen soms. Dus verder oefenen tot eind volgende week en dan proberen we toch enkele kunsten te zien !

De mol...
is weer van start gegaan !

Zwembaddagen in Wevelgem
Dit weekend kunnen de kinderen naar de fuif op vrijdag of de spelnamiddag op zaterdag, ze hebben een gratis ingangsticket want daar hebben ze heel wat lengtes voor bij elkaar gezwommen. Ook ouders kunnen gaan onderwaterbreien of onderwaterkaarten !

Volgende week :
Dinsdag houden we met de hele school  om 15u15 een stiltemoment samen met Jentel en Sofie.

Is er op donderdag een voetbaltornooi tussen alle Levensboomvestigingen ! Onze klas doet ook mee, vele spelen voetbal, anderen supporteren. Onze kleur is GROEN, dus wil iedereen donderdag in het GROEN naar school komen ? Zowel de voetballers als de supporters !

Is er op vrijdag kinderforum !

Vanaf maandag hangen de lijsten uit in de buro voor de gesprekjes op 24 en 25 november. Graag invullen wanneer het past voor jou. Kan het niet ? Geen probleem, dan spreken we samen een ander moment af.

Verslag Nathan Pinoy vrijdag 14 november.
Rondeleider Marius

Tibe maakt een Lego knikkerbaan.
Amke haar papa ging naar een bouwbeurs.
Kobe ging naar de boekenbeurs.
Kato is naar Bellewaerde geweest.
Kobe heeft halloweenfoto's mee.

Prettig weekend !
Inge

1 opmerking:

  1. Hallo schatten!
    Leuk om jullie via de blog nog een beetje te kunnen volgen!
    Hoe gaat het daar?
    Met mij alles ok. Ik vond net na de herfstvakantie al nieuw werk, in een school in Harelbeke, dicht bij de Gavers.
    Maar natuurlijk mis ik zo'n fantastische klas en school wel, hoor!
    Ik vroeg me wel af wat een ganjaman in godsnaam is :-) toen ik dit opzocht op internet, kwam ik uit bij websites over vreemde dingen...

    BeantwoordenVerwijderen