donderdag 8 november 2012

Wat gebeurde er deze week ?

Op maandag hadden we een lange maar interessante ronde over de voorbije vakantie.
Tijdens de stille werktijd kwamen de kinderen stilletjesaan weer op gang, maar daarna liep alles weer vlotjes. De tafels oefenen ging voor de ene al wat vlotter dan voor de andere.
In de MMLT hebben we ons project om mee te doen aan de actie ' Kom op appels' bekeken en besproken. Jammer dat we niet meer kunnen inpikken, de actie liep tot 26 oktober en toen waren wij op klassen. 
De kinderen zijn deze maand supersterren tijdens de middagmaaltijd. De verdeling liep vlot en de meesten vinden het leuk om dat te doen.

We planden de weektaken. Ja, er is dus iets veranderd, de maandtaken zijn weektaken geworden. Dat komt naar aanleiding van de vraag in de klasraad of de kinderen weer zoals vorig jaar mogen voorlopen op hun taken. Vorig jaar werd dat gevraagd in januari en toen ging dat vlot want het derde was al goed ingewerkt in de maandtaken. Ik heb daarover nagedacht en deed het voorstel om weektaken te maken. We rekenden uit wat realistisch was in aantal weken. We kwamen tot het besluit : van elke taak ( tekst - actua-boek-levend rekenen) maken we er elk 6. Wie wil mag er uiteraard meer maken. We lassen in de week een aantal MMLT-tijden in om deze in de klas te realiseren. We evalueren dit op één van de volgende klasraden.

Dinsdag gaf Jacob initiatie handbal.
We leerden ook iets nieuws kennen : nieuwe schrijfpennen en nieuwe schrijfblaadjes. Dat is een systeem dat we met de hele school proberen. Vanaf volgende week zijn de bladen spelling en taalbeschouwing aangepast aan de nieuwe schrijflijnen. Deze worden ook gebruikt voor (bijna)  alles wat we zullen schrijven met de hand.

Op woensdag hebben Noor C. en Maxime onze klas vertegenwoordigd. Ze deden dat uitstekend.
Toch nog even een oproep ( deden we ook in de zorgcirkel) : als iemand het gitaarstaantje van Thomas ergens ziet, gelieve iemand van onze klas te verwittigen. 
Luz en Bernice hadden de zwemles voorbereid. Ze gaven de les vol enthousiasme !
Bij het stappen naar het zwembad stopten we bij het onthaal van de gemeente. Voor de vakantie kwam de vraag van de kinderen of we de 'zetels' in de gemeenteraadszaal eens konden zien. En ja, op 20 november mogen we een kijkje gaan nemen en krijgen we een rondleiding.

Donderdag kwamen Jeska, Hilde D. en Alexandra mij vervangen. In de voormiddag was er ronde en werd de SWT afgewerkt, in de namiddag maakten ze onze hangtuinen, ben benieuwd! Een hele grote dank je wel!!
Ikzelf was bij Trui, mijn collega uit Marke die ook groep 3-4 heeft. Trui is iemand die naast het technisch rekenen en het levend rekenen ook werkt rond wiskunsten. Zij is daar zeer onderlegd in en ik heb er heel veel van opgestoken. De kinderen in onze klas zijn er ook benieuwd naar en maandagnamiddag zal ik hen in de MMLT een korte uiteenzetting geven.
Zo was er nog geen klasraad, dat doen we op vrijdag.


Ziezo, hierbij wens ik jullie allen een prettig weekend toe,

Inge

Geen opmerkingen:

Een reactie posten