donderdag 31 mei 2012

De koekentijd staat in de frigo ( 30 mei - 1 juni)

Hoi,

't Was een weekje van drie dagen, maar drie goeie dagen.
Woensdag mochten we in de klas een aantal nieuwe personen verwelkomen.
De kinderen die verkleed waren hadden het zeer goed gedaan en leefden zich uit in hun rol,
't was plezant.

In de 'mameloetijd' ( nieuwe naam die de kinderen gaven aan de MMT) maakte Hannah een interessant rekenverhaal. Ze plaatste het op het bord en velen wilden mee oplossen. Je vindt er nog een ander rekenverhaal bij de teksten en actua's. Ook zin ?

De evaluatieperiode is in aantocht.
Volgende week neemt Leen de AVI-niveau's af van de kinderen die nog geen  9 behaalden.
De week er na beginnen we aan rekenen en taal.
Van een aantal kinderen heb ik het evaluatieboekje nog niet binnen,
is het mogelijk dat volgende week mee te geven ?

Wist je dat je deze nieuwsbrief rechtstreeks op onze blog kunt lezen en dat je die nu gemakkelijk kunt vinden onder de spiksplinternieuwe website www.lvbm.be en doorklikken naar het middelste lager ?

Voor ons project hebben we een en ander moeten bespreken. We beslisten om ons resterende klasbudget niet aan een bezoek van Raversijde te besteden maar aan vaderdag. We zijn wel op zoek naar restanten van WOII in en rond Wevelgem ( ook Heule, Moorsele, Gullegem, Geluwe,...) en dan maken we een op de kaart een fietstocht. Het wordt een daguitstap met picnic. Ken jij nog een plaats en ken je ook het verhaal er rond ? Laat het ons weten.
Ondertussen wordt in de klas aan verschillende zaken van WOII gewerkt : een hele grote kaart van Europa maken om er de beweging van de legers op na te bootsen, hoe zat het met die atoombom, een helm maken, het dagboek van Anne Frank, een bunker maken, ......

Vaderdag nadert met rasse schreden.....de kinderen zitten al vol ideeen en popelen om er aan te beginnen...

Volgende week komen kinderen uit Wallonie op bezoek in het oudste lager. Dinsdag mogen wij meedoen met spelletjes die deze kinderen voorbereid hebben in het Nederlands.

Uit de klasraad :
De gommen en groene balpennen en potloden raken uitgeput. We deden een verdeling zodat iedereen weer goed kan werken.
Merel wil zich nog een keer verkleden. Dat kan altijd als je dat wil. En we kunnen het ook doen dat iemand anders vraagt om je in bepaald iemand te verkleden.
Het is niet leuk als je met haksel gooit naar de schommels. Dat hoort niet hé.
De bloggers van deze week zijn Maud en Vere. Maud maakte al een mooi bericht over hun toneel dat ze maakten in de kiestijd en dat we bekeken met de hele klas. 't Was mooi !
We bepaalden samen wt er gebeurt in de MMT deze en volgende week.

Deze week komt mee naar huis : dit weeknieuws, de tafeltoets en dictee van vorige week en hun weektaken. Je zult zien dat de weektaken voor twee weken zijn. Er kan niet in het weekend aan gewerkt worden maar ze moeten maandag zeker weer mee naar de klas anders kunnen we niet voortdoen.

Hieronder een paar sfeerfoto's van de kiestijd vorige week :


















Geen opmerkingen:

Een reactie posten